logo

Pády z výšek s vážnými následky zaměstnávaly záchranáře v MSK i dnes, muž na Frýdecko-Místecku spadl ze stromu – podruhé z téže třešně

Moravskoslezský kraj - 24.6.2014

Série pádů z výšek v posledních dnech stále zaměstnává Moravskoslezské záchranáře. Nejinak tomu bylo i dnes, v úterý 24.6. U dvou nejvážnějších případů zasahoval spolu s pozemními posádkami ZZS MSK i vrtulník LZS.

Muž na Frýdecko-Místecku spadl ze stromu – podruhé z téže třešně

V dopoledních hodinách byli záchranáři voláni k pádu muže ze stromu, k němuž došlo v Krmelíně na Frýdecko-Místecku. Jednašedesátiletý muž při trhání třešní spadl ze žebříku, a to z výšky asi pěti metrů. Byl krátce v bezvědomí, s posádkou záchranné služby později komunikoval. Svědkové zasahujícímu lékaři sdělili, že při trhání třešní ze stejného stromu spadl muž již jednou, a to téměř přesně před třemi lety. Tehdy si přivodil vážné poranění pánve.

Tentokrát utrpěl opět těžké zranění – otřes mozku, poranění hrudníku a páteře. Posádky záchranné služby pacientovi poskytly potřebné ošetření a poté jej vrtulník LZS transportoval do traumatologického centra Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

Vážně zraněný muž po pádu ze schodů – Ostrava

Jen o několik hodin později ošetřovali záchranáři ZZS MSK vážně zraněného muže v Ostravě-Staré Bělé, který spadl při chůzi ze schodů v rodinného domě. Pětasedmdesátiletý pacient byl rovněž bezprostředně po události v bezvědomí, lékař záchranné služby u něj zjistil poranění hlavy a vyslovil podezření také na poranění mozku. Muž byl ošetřen v rámci přednemocniční neodkladné péče a letecky přepraven do ostravské Fakultní nemocnice.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK