logo

U obce Iváň srazila dodávka skupinu mladistvých osob, jedna z nich zraněním později podlehla

Jihomoravský kraj - 24.6.2014

V pondělí odpoledne došlo u obce Iváň k tragické dopravní nehodě. Tato událost byla pro ZZSK JMK mimořádnou událostí I. stupně. Na místě nehody zasahovalo celkem 6 pozemních týmů ZZS, tým letecké záchranné služby a inspektor provozu. Dodávka na místě nehody srazila skupinku mladistvých.

Mladá dívka utrpěla těžká zranění a za pomocí operátorky ZZS ji svědci události museli resuscitovat. První zasahující tým na místě resuscitaci převzal a u dívky se podařilo obnovit krevní oběh. I přes to byla v kritickém stavu a vrtulník letecké záchranné služby ji za stálé péče transportoval na ARO Fakultní dětské nemocnice.

Další vážně zraněný mladík měl podezření na vnitřní zranění a po ošetření byl taktéž transportován na ARO FDN. Další čtyři zranění mladiství utrpěli zranění lehká, maximálně středně těžká. Šlo o různé povrchové poranění, pohmožděniny a drobné zlomeniny. Po ošetření byli následně transportováni do Fakultní dětské nemocnice do Brna.

Policie ČR později uvedla, že těžce zraněná dívka, která byla do brněnské Dětské nemocnice převezena letecky, po převozu do nemocnice zemřela.

Tiskové oddělení ZZS JMK