logo

Zdravotníci o své práci přednášeli dětem, při tom je okradl neznámý nenechavec, policie ho brzy dopadla

Hlavní město Praha - 27.6.2014

Od čtyřiadvacátého června prošetřují policisté případ krádeže věcí ze sanitního vozu Ambulance Meditrans. K tomu došlo v prostorách mateřské školky v Praze 7 Holešovicích, kam zdravotníci přijeli seznámit předškoláky s tím, co obnáší jejich práce.

Chvíle, kdy malým zvědavcům zdravotníci ukazovali u zadní části vybavení vozu, a učili je základům předlékařské první pomoci, využil neznámý muž. Ten k autu přišel průchodem z ulice a z kabiny odcizil příruční zavazadlo. To obsahovalo jak osobní věci zdravotníků, tak například i GPS navigaci, nebo diodovou svítilnu, tzv. čelovku. Celkem tak poškozeným vznikla materiální škoda v součtu za šestnáct tisíc korun.

Záběry pořízené kamerou uvnitř vozu zachytily pachatele samotného, a navíc vypovídají o tom, že ten zřejmě poměrně pospíchal, neboť v kabině zanechal věci jednoznačně mnohem větší hodnoty, než mělo odcizené zavazadlo.

Policisté na základě zveřejněného záznamu z kamery vozidla a také snímcích podezřelé osoby tak zanedlouho v jednom z pražských hostelů zadrželi dvaatřicetiletého Slováka, kterému nyní za tento trestný čin krádeže může udělit soudce až dva roky vězení.

—————————————————————————————————————————
Od čtyřiadvacátého června jsme prošetřovali případ, při kterém neznámý muž okradl záchranáře ve školce v Praze 7. Ke krádeži došlo ve chvíli, kdy žáčkům zdravotníci předváděli své dovednosti a seznamovali je s meritem své velice důležité a záslužné práce. O tomto případu jsme informovali v průběhu včerejšího dne, kdy jsme zároveň prosili veřejnost o pomoc při pátrání po tomto nenechavci. A ta přišla téměř obratem.

Okamžitě po odvysílání pátrací relace v médiích zavolali na linku tísňového volání pozorní spoluobčané, kteří nám předali velice cenné a konkrétní informace. Na základě těch jsme následně v jednom z hostelů v Praze 7 Holešovicích zadrželi dvaatřicetiletého Slováka, u kterého jsme navíc zajistili i část ukradených věcí. Ten posléze skončil na policejní služebně pro podezření z trestného činu krádež, za který mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

10512004_779306058758332_2068474953_o

Foto: Policejní deník

Vážení spoluobčané, dovolte mi Vám všem touto cestou, jménem pražské policie poděkovat za velice přínosnou pomoc a spolupráci při objasnění jak tohoto, tak celé řady dalších případů. Vězte, že nebýt Vás, trvalo by vyřešení mnohých případů o poznání déle, některé by možná nebyly objasněny dodnes. Nejen proto si Vaší pomoci a nelhostejnosti ke svému okolí velice vážíme a těšíme se na další spolupráci.

Stejně tak patří veliký dík i médiím, která jsou, nejen v tomto směru, neodmyslitelným partnerem, bez nějž by byla prezentace informací občanům velice složitá, ne-li téměř nemožná, uvedl por. Mgr. Tomáš Hulan z ústředí pražské policie.