logo

Záchranáři zasahovali u požáru domu v Opavě

Moravskoslezský kraj - 3.7.2014

Tři posádky zdravotnické záchranné služby zasahovaly v noci ze středy na čtvrtek u požáru domu v Opavě-Kateřinkách. Informaci o události obdrželi operátoři 3.7. několik minut po třetí hodině. Na místo vyjely dvě opavské posádky ZZS a skupina rychlé zdravotnické pomoci ze stanoviště v Dolním Benešově.

Záchranáři na místě ošetřovali celkem osm osob. Všechny byly při vědomí a mimo bezprostředního ohrožení života. Jednalo se o čtyři ženy a tři muže ve věku mezi sedmadvaceti a čtyřiasedmdesáti lety. Všichni se nadýchali zplodin hoření nebo u nich bylo na toto postižení podezření. Jedna z žen pak utrpěla popáleniny na rukou.

Čtyři z těchto pacientů byli po prvotním ošetření na místě události posádkami ZZS transportováni do opavské Slezské nemocnice, a to na interní a chirurgickou ambulanci. Další tři pak mohli být po vyšetření zasahujícím lékařem ponecháni na místě, jejich zdravotní stav nevyžadoval další ošetření v nemocnici. Osmým ošetřeným, rovněž pouze posádkou ZZS, byl jeden z přítomných policistů, u něhož bylo podezření, že se během zásahu také nadýchal zplodin hoření v místě požáru.

Podle informací, které mají záchranáři k dispozici, požár nepřežil jeden z obyvatel domu. Zdravotnická záchranná služba však s touto osobou v rámci svého zásahu nebyla v kontaktu a k této skutečnosti se proto nemůže dále vyjadřovat.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK