logo

Osm zraněných cyklistů v MSK za nedělní odpoledne

Moravskoslezský kraj - 14.7.2014

Moravskoslezští záchranáři vyjížděli v průběhu nedělního odpoledne k osmi zraněným cyklistům. Nehody se odehrály od poledne 13.7. do podvečerních hodin na různých místech kraje, a to v Ostravě, na Karvinsku, Frýdecko-Místecku, Novojičínsku a Bruntálsku.

Hned po poledni byla posádka RZP volána ke střetu cyklistů v Jeseníkách, při němž došlo ke zranění devětadvacetileté ženy. Utrpěla poranění hlavy a končetin. Před půl třetí to byl třiapadesátiletý cyklista po střetu s vozidlem v Horních Bludovicích na Karvinsku, který měl zranění končetin. Jen o patnáct minut později spěchala posádka ZZS k sedmileté dívce do Studénky na Novojičínsku. Při pádu z kola si přivodila poranění horní končetiny.

Před šestnáctou hodinou následoval muž středního věku na Frýdecko-Místecku, jenž byl po kolizi s automobilem zraněn na hlavě. Patnáctiletá dívka před půl pátou havarovala na svém bicyklu v Ostravě, záchranáři ji ošetřovali s poraněním obličeje a horní končetiny. O rok mladší hoch pak nezvládl sjezd z Javorového a přivodil si poranění hlavy. Posledními dvěma cyklisty byli před půl sedmou nejprve jednačtyřicetiletý muž, ten spadl z kola ve Frýdku-Místku a poranil si horní končetinu, jen o pár minut později jej následovala šestiletá dívka v Ostravě, která musela být ošetřena s podezřením na otřes mozku.

Všichni ošetřovaní cyklisté byli při vědomí, jejich zranění byla středně těžkého charakteru a po ošetření posádkami ZZS byli následně přepravováni do spádových zdravotnických zařízení.

Ke skupince by bylo možno ještě přiřadit také dvacetiletou ženu. Ta havarovala při sjezdu na Knížecí cestě v Trojanovicích. Prvotně ji ošetřovali členové horské služby, následně posádka ZZS. Vyloučit nebylo možno krátké bezvědomí, pacientka utrpěla poranění hlavy a horní končetiny.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK