logo

Záchranáři měli v době karlovarského filmového festivalu napilno

Karlovarský kraj - 15.7.2014

Během festivalu se zvýšil počet ošetřených pacientů v oblasti Karlovarska přibližně o 10 %, než je běžný průměr. Podle očekávání byly nejnáročnějšími dny zahájení a ukončení festivalu. 12. 7. 2014 jsme se dokonce rozhodli posílit večerní směny – výjezdovou základnu v Karlových Varech o jednu posádku a zdravotnické operační středisko o jednu operátorku. A vyplatilo se.

V tyto dva dny se zvýšil počet ošetřených pacientů o 33 %. Je ale potřeba říci, že zároveň péči na místě zajišťovalo naše oddělení zdravotnických asistencí a odborných dohledů. Takže pacienti, kteří měli lehčí potíže či zranění byli ošetřeni ihned, aniž by nemusela vyjíždět posádka ZZS KVK. Jinak by byl procentuální nárůst ještě vyšší.

Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje vyjížděla v době konání 49. Mezinárodního filmového festivalu nejvíce k intoxikacím – zejména alkoholem, ke kolapsům, ale také k bolestem břicha a zvracení či k lehčím úrazům a poraněním z důvodu napadení nebo potyček. Nechyběly však ani alergické reakce a epileptické záchvaty, kde byl přítomen i alkohol. Mezi případy, které se nestávají běžně, se zařadilo například podvrknuté koleno na diskotéce nebo alergická reakce na rostliny, kdy opilá dívka spadla do kopřiv.

ZZS KVK