logo

Posádky ZZS zasahovaly u pádu ženy ze třetího patra domu v Bruntále

Moravskoslezský kraj - 16.7.2014

Zdravotnická záchranná služba zasahovala dnes (středa 16.7.) ráno u vážně zraněné ženy. Operátoři na tísňové lince 155 převzali před půl pátou informaci o pádu ženy z okna domu v Bruntále. Na udanou adresu neprodleně vyjela posádka rendez-vous s lékařem a skupina rychlé zdravotnické pomoci. Záchranáři byli u pacientky během pěti minut po nahlášení události.

Pětapadesátiletá žena měla podle informací, které má záchranná služba k dispozici, spadnout ze třetího patra domu, nejprve na stříšku nad vchodem a poté na zem. Postižená byla při vědomí a se zdravotníky komunikovala. Zasahující lékař při prvotním vyšetření zjistil poranění v oblasti hrudníku a nevyloučil ani vnitřní zranění v oblasti břicha.

K transportu do traumatologického centra v Ostravě byl povolán vrtulník LZS. Pacientce byla před jeho příletem poskytnuta přednemocniční neodkladná péče pozemními posádkami a poté byla na bruntálském heliportu převzata leteckými záchranáři. Následovala přeprava do ostravské Fakultní nemocnice a posádka vrtulníku ženu předala týmu urgentního příjmu.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK