logo

Záchranáři Pardubického kraje mohou získat nové sanitky i lepší komunikační vybavení z programu IOP

Pardubický kraj - 18.7.2014

Sanitní vozy za 67 milionů korun, jejich mobilní komunikační vybavení za 5,2 milionu a komunikační hardware a software pro spojení s Pardubickou krajskou nemocnicí za pět milionů – tyto položky obsahuje žádost, kterou za podpory Rady Pardubického kraje podala Zdravotnická záchranná služba (ZZS) Pardubického kraje do Integrovaného operačního programu (IOP).

„Rada kraje podpořila projekt, který zpracovala a podala Zdravotnická záchranná služba. Jsem přesvědčený, že při hodnocení bude úspěšný,“ prohlásil 1. náměstek hejtmana pro zdravotnictví Roman Línek. „Přínos pro pacienty bude jednoznačný – kromě nových vozidel se zvýší kvalita a rychlost spojení posádky s operačním střediskem a s cílovou nemocnicí, kam je pacient převážen,“ vysvětlil Roman Línek.

23. výzva pro oblast služeb v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik byla Integrovaným operačním programem vyhlášena v březnu. Konkrétně je zaměřena na zlepšení připravenosti integrovaného záchranného systému (IZS) na mimořádné situace a vzájemnou komunikaci. „Uvedení do provozu se plánuje v roce 2015 a vyžádá si téměř 79 milionů korun, z toho 15 procent zaplatí krajem zřizovaná Zdravotnická záchranná služba,“ uzavřel Roman Línek.