logo

Napadený bezdomovec na Hradčanské i přes značnou snahu záchranářů na místě zemřel

Hlavní město Praha - 22.7.2014

Dne 21. 7. 2014 jen pár minut před sedmou hodinou ranní telefonoval na tísňovou linku muž, který byl svědkem napadení třiačtyřicetiletého bezdomovce na pražské tramvajové zastávce Hradčanská.

Operátorovi tísňové linky popsal, jak neznámý agresivní muž velmi surovým způsobem napadal kopy a pěstmi ležícího bezdomovce a pak odešel směrem k Vítěznému náměstí. Na místo proto okamžitě vyjely všechny dostupné hlídky z okolí včetně záchranářů, kteří se ze všech sil snažili poskytnout těžce zraněnému první pomoc. Bohužel po několika minutách napadený muž upadl do bezvědomí a ve tři čtvrtě na osm lékař konstatoval úmrtí.

Případ si nakonec převzali detektivové z druhého oddělení pražského krajského ředitelství, kteří doposud neznámého útočníka podezřívají ze spáchání trestného činu těžké ublížení na zdraví s následkem smrti, za což mu v případě dopadení a odsouzení hrozí až šestnáctileté vězení.

Detektivové touto cestou žádají veřejnost o ostražitost a pomoc při pátrání po agresivním útočníkovi.

Popis hledaného útočníka:

muž je ve věku 30 – 35 let, vysoký mezi 175 – 180 centimetry, střední postavy. Má delší vlasy do copu nebo takzvané dredy, kolem uší by měl mít vlasy vyholené. V době útoku byl oblečený do kalhot s maskáčovým vzorem a ušpiněného hnědého trička, na rukou měl černé rukavice.

Jakékoliv informace k jeho totožnosti, pohybu nebo pobytu, přijmou policisté na bezplatné tísňové lince 158 nebo na kterékoli služebně.