logo

Kolo pro život z pohledu záchranářů Trans Hospital Plus

Hlavní město PrahaStředočeský kraj - 27.7.2014

V sobotu, 26. 7. 2014 se konal další ze závodů série Kolo pro život, tentokrát jeho trasa vedla z dostihového závodiště v pražské Chuchli po okolí Prahy západ a prakticky i kousku Berounska. Nejdelší z celkem tří tras měla přes 50km a z valné většiny vedla terénem, mnohdy nepřístupným.

Záchranáři Trans Hospitalu Plus celý závod zdravotnicky zajišťovali a v hlavách měli případ z posledního Kola pro život, kdy na Orlíku jednomu ze závodníků po pádu propíchlo spodní stranu stehna řídítko jeho bicyklu. Dotyčný je již v pořádku a dokonce se přišel podívat i na tento závod do Chuchle.

unnamed

Trans Hospital Plus na místo vyslal dva sanitní vozy a také terénní speciál Santana, který vezl právě závodníka s řídítky v noze, protože by se k němu nic jiného nedostalo včas.

Start závodu byl stanoven na 11:30hod, v tu dobu již proběhlo rozmístění záchranářské techniky TH+ na jednotlivá stanoviště s předpokladem nebezpečnosti a možných pádů. Santana byla připravena zasahovat v nepřístupném terénu.

Ke spolupráci se záchrannou službou byl ještě připraven tým s lékařem, operujícím na dvou čtyřkolkách.

V průběhu celého závodu došlo k mnoha pádům, záchranáři ošetřili celkem 27 osob, z toho 6 jich muselo být se zraněním odvezeno do pražských nemocnic v Motole a na Karlově náměstí. U několika zraněných se opět osvědčila terénní Santana, která je po prvotním ošetření lékařem svezla z nepřístupných míst k sanitním vozům.