logo

Smrtelné pády z výšek v Karviné a Ostravě

Moravskoslezský kraj - 28.7.2014

Záchranáři ZZS MSK vyjížděli v noci ze soboty na neděli ke dvěma pádům z výšky. Obě události posádky záchranné služby řešily 27.7. po druhé hodině, v průběhu pouhých třiceti minut. Udály se v Karviné a Ostravě.

Operátoři ZZS převzali nejprve hlášení o pádu člověka z okna domu v Karviné. Na udané adrese byla během pěti minut posádka rychlé lékařské pomoci, která byla neprodleně vyslána. Postižený muž středního věku, jehož totožnost záchranáři neznali, měl spadnout z výšky asi osmého patra. Utrpěl přitom poranění hlavy, jež byla neslučitelná se životem a pacient jim podlehl bezprostředně po události, ještě před příjezdem lékaře. Ani rychlá odborná pomoc nedokázala odvrátit jeho smrt.

Podruhé vyjížděli k podobné události záchranáři v Ostravě, a to krátce po půl třetí ráno. I v tomto případě se jednalo o muže, který měl spadnout z okna budovy. Také on nejevil v okamžiku příjezdu posádky RLP žádné známky života a zasahující lékař zdravotnické záchranné služby již mohl jen konstatovat jeho smrt.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK