logo

Karlovarská záchranka zajišťovala mistrovství světa v motokrosu v Lokti

Karlovarský kraj - 29.7.2014

V sobotu a v neděli zajišťovala Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje zdravotnický dohled a asistenci na mistrovství světa v motokrosu v Lokti. Akci jsme zajistili 4 posádkami RZP a 5 lékaři.

U tratě jsme měli od provozovatele připraveno zázemí – zdravotní stan. Naši lékaři v něm mohli na místě provádět sonografické či rentgenové vyšetření. Na místě byla další desítka zdravotníků od soukromého subjektu a jedna převozová sanita. Přímo v areálu byl připraven i prostor pro přistání letecké záchranné služby.

V sobotu, v den tréninků a kvalifikací, jsme ošetřili několik lehkých zranění závodníků. Jednalo se o pohmožděniny, odřeniny, tržné rány, zlomeninu zápěstí, atd. Dva závodníci byli převezeni k dalšímu ošetření do sokolovské nemocnice.

Vzhledem k tomu, že hlavní závody se jely v neděli a předpokládala se také větší návštěvnost, očekávali jsme náročnější den. Neděle ale byla obdobná jako sobota, jen pár drobných a lehkých zranění, která si vyžádala ošetření jen na místě, a nikdo nemusel být transportován do nemocnice.

Poslední mistrovství v Lokti tedy proběhlo s noblesou a bez vážných zranění.

ZZS KVK