logo

Tragická nehoda u cholupického tunelu na R1

Hlavní město Praha - 7.8.2014

U tragické nehody dvou nákladních a dvou osobních automobilů, která se stala v ranních hodinách na R1 u cholupického tunelu, zasahovaly všechny složky IZS.

Oznámení o dopravní nehodě dvou kamiónů a dvou osobních motorových vozidel přijala linka tísňového volání přibližně ve čtvrt na sedm ráno. Její následky byly natolik rozsáhlé, že okamžitě zastavily provoz na okruhu R1 v obou směrech. Díky tomu vznikly, téměř okamžitě několikakilometrové kolony. Komunikace ve směru k D5 byla v plném rozsahu zprůjezdněna přibližně v osm hodin ráno.

V opačném směru, tedy k D1 došlo ke zprůjezdnění levého jízdního pruhu přibližně v půl jedenácté dopoledne. Do té doby prováděli dopravní policisté odklon dopravy na přilehlé komunikace Strakonická a K Barrandovu. Následky dopravní nehody jsou tragické, neboť polský řidič jednoho z kamiónů utrpěl zranění, kterým na místě podlehl. V nemocnici pak skončili další tři účastníci této události, dle prvotních informací s lehkými zraněními.

S ohledem na rozsah dopravní nehody probíhá odstraňování jejích následků ještě v tuto chvíli. Stejně tak kriminalisté oddělení vyšetřování dopravních nehod stále provádí dokumentaci celé události a zjišťování veškerých skutečností potřebných pro řádné objasnění této dopravní nehody, uvedl por. Mgr. Tomáš Hula, mluvčí pražské policie.

Foto: Dopravní zpravodaj a Milan Pacík/HZS PHA