logo

Čelní střet dodávky a osobáku u Štěchovic se neobešel bez zranění osob, na místo zamířil i vrtulník pražské LZS

Středočeský kraj - 10.8.2014

Dne 8. srpna 2014, krátce po 15 hodině, vyjížděla posádka RV ZS ASČR ze Zbraslavi, společně s posádkou RZP ZZS Středočeského kraje ze sezónního stanoviště na Slapské přehradě k dopravní nehodě dvou osobních vozidel. Mezi obcemi Štěchovice a Slapy, okres Praha západ došlo k čelní srážce těchto vozů. Na místo dopravní nehody byl současně aktivován vzlet letecké záchranné služby z Prahy a k události vyjel i inspektor provozu ZS ASČR.

Při této dopravní nehodě došlo ke zranění řidičů z obou havarovaných vozidel, kteří utrpěli střední až těžká zranění. Při příjezdů složek IZS, ale již byli mimo vozidla. Po jejich vyšetření a zajištění posádkami záchranné služby byl jeden zraněný řidič předán posádce LZS Praha a transportován na urgentní příjem do Ústřední vojenské nemocnice, druhý zraněný řidič byl transportován sanitním vozidlem ZZS v doprovodu lékaře RV na traumacentrum FN Praha Motol.

Na místě zásahu spolupracovaly všechny složky IZS – Policie ČR, hasiči ze stanic Jílové u Prahy a Dobříše, dále jednotky SDH ze Štěchovic a Hradištka.

Zaznamenal: Mgr. Radek Benda, inspektor provozu ZS ASČR