logo

Dopravní nehoda dvou osobních automobilů u obce Kladruby si vyžádala vzlet vrtulníku LZS

Jihočeský kraj - 27.8.2014

Na silnici č. 19 u obce Kladruby zasahovala dne 26. 8. 2014 od 18:43 hodin profesionální jednotka hasičů ze stanice Tábor společně se záchrannou službou včetně letecké u dopravní nehody, při které se srazily osobní automobily továrních značek Fiat Freemont a VW Passat.

Ve Fiatu cestovaly dvě osoby, které v době příjezdu hasičů byly mimo havarované auto. Prvotní péči jim poskytnul lékař, který shodou okolností byl svědkem nehody. Ve druhém voze zůstal zaklíněný zraněný řidič.

Zasahující hasiči ihned po zajištění místa nehody zahájili vyprošťování. Stabilizovali Passat proti pohybu a hydraulickým rozpínacím zařízením odtrhli dveře u řidiče. Poté hydraulickými nůžkami nastřihli práh a sloupek auta a odtlačili palubní desku, čímž uvolnili zaklíněné nohy řidiče. Tomu poté nasadili krční límec a vyprošťovací vestu a pomocí zádové desky jej vyprostili z vozu ven.

Mezitím u nehody přistál vrtulník LZS. Jeho osádka poskytla zraněnému základní ošetření a následoval transport do vrtulníku. K nehodě se dále dostavila ZZS, která ošetřila a odvezla oba zraněné z vozu Fiat.

Foto a info: HZS JČK