logo

Úspěšná resuscitace čtyřiapadesátiletého muže ve vlaku na královéhradeckém hlavním nádraží

Královehradecký kraj - 28.8.2014

Záchranáři z výjezdového stanoviště Rychlé zdravotnické pomoci Hradec Králové – Bláhovka dne 27. 8. 2014  spolu s královéhradeckým lékařem Rendez – Vous zasahovali ve vlaku na hlavním nádraží, kde náhle zkolaboval čtyřiapadesátiletý muž.

Toho nalezl průvodčí při běžné kontrole ve vagonu. Událost nahlásil na tísňovou linku 155 v 11:57. Na místě byla jako první záchranářská posádka, která ihned zahájila neodkladnou resuscitaci. Záchranáři muži mimo jiné poskytli léčebný defibrilační výboj a po příjezdu lékaře společně pokračovali v rozšířené resuscitační péči.

V jejím průběhu zdravotníci postiženému zajistili dýchací cesty, připojili jej k přístroji pro umělou plicní ventilaci a podali potřebné léky. Resuscitační úsilí obou našich posádek vedlo po necelé čtvrthodině k obnovení spontánního krevního oběhu pacienta.

Po provedení všech potřebných úkonů na místě zásahu tak muž mohl být převezen na Oddělení urgentního příjmu do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Tam jej ve vážném, ale stabilizovaném stavu převzal do své péče připravený tým odborníků.

Ivo Novák tiskový mluvčí ZZS KHK