logo

Začíná projekt „Zachraňujeme s Kryštofem“ pro děti z mateřských a základních škol

Liberecký kraj - 2.9.2014

Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje připravila na podzim a jaro školního roku 2014/15 pro mateřské a základní školy libereckého kraje projekt „Zachraňujeme s Kryštofem“.

Program je zaměřený na preventivně výchovnou činnost v oblasti poskytování první pomoci a probíhá na základně letecké záchranné služby v Liberci na letišti. Během dvou hodin si děti prohlédnou záchranářský vrtulník i lékařské vozidlo, vyzkouší si práci leteckého záchranáře, naučí se jak správně poskytnout základní první pomoc a v „živém“ telefonátu si poslechnou, a poté naučí, jak správně volat na tísňovou linku 155.

V rámci prohlídky budou děti odměněny letáky, kartičkami, omalovánkami i komiksem se záchranářskou tématikou. Podmínkou projektu je, že se děti budou tématu první pomoci krátce věnovat již před vlastní návštěvou na letišti a záchranářům donesou a věnují vlastnoručně nakreslené obrázky vrtulníku, sanity či záchranné akce.

V případě zájmu či dotazů kontaktujte Miloše Odstrčila: odstrcil@zzslk.cz, nebo tiskovou mluvčí Mgr. Lenku Markovičovou: markovicova@zzslk.cz, 725 077 002

Projekt pořádá Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje p.o. Partnery jsou A.Raymond Jablonec s.r.o. a DSA a.s.