logo

Ženu ve Frýdku-Místku vážně zranil vlak

Moravskoslezský kraj - 2.9.2014

Posádky zdravotnické záchranné služby zasahovaly v pondělí 1. září večer u vážné dopravní nehody. Krátce po třiadvacáté hodině bylo prostřednictvím tísňové linky kontaktováno operační středisko ZZS s tím, že na železničním přejezdu ve Frýdku-Místku, došlo ke střetu vlaku s člověkem. Na udané místo ihned vyjela posádka rendez-vous s lékařem a skupina rychlé zdravotnické pomoci. Pomoc k postižené dorazila během pěti minut od nahlášení.

Osmapadesátiletá žena byla v okamžiku příjezdu posádek ZZS při vědomí, její stav se však jevil jako život ohrožující. Zasahující lékař zjistil ztrátové poranění dolní končetiny, zranění hlavy. Pacientku bylo nutno uvést do umělého spánku, zajistit její dýchací cesty a přístrojem řízenou ventilaci.

Záchranáři dále ošetřili zraněnou končetinu, naložili krční límec a zafixovali ženu do vakuové matrace. Po podání léků a přípravě k transportu byla následně přepravena do ostravské Fakultní nemocnice. Pacientku předali záchranáři do péče týmu oddělení urgentního příjmu.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK