logo

Reakce ředitele ZZS HMP Zdeňka Schwarze na informace uveřejněné časopisem Týden a TV Barrandov

Hlavní město Praha - 17.9.2014

Působím v pozici ředitele ZZS HMP již šestnáct let, během kterých se podařilo záchranku vytáhnout z těžkých problémů, stabilizovat a dostat na dnešní úroveň, kterou si troufám směle nazvat vynikající. Povedlo se to i díky tomu, že jsem tvrdý a přísný ředitel.

Všichni, kteří se mnou pracují, vědí, že jsem neúprosný a vyžaduji kvalitní práci a včasné plnění úkolů, jinými slovy nejlépe to udělej hned a bez chyb. Na druhou stranu také vědí, že jsem spravedlivý a vždy dokážu vyslechnout opačný názor. Vím, že některým lidem moje jednání a chování, tj. upřímnost, přímost i odvaha sdělit svůj názor, nesedí. Občas to považují za aroganci, ale vesměs lidé spíše nechtějí slyšet pravdu nebo negativní hodnocení. I k němu je ale třeba občas přistoupit.

Pokud chci, aby záchranka fungovala na špičkové úrovni, musím takový být. Práce na záchrance je tvrdá řehole, často jde doslova o minuty, během kterých buď zachráníme lidský život, nebo bohužel ne. Pacient, který potřebuje pomoc, plným právem očekává, že odvedeme bezchybnou práci. Já v roli ředitele zodpovídám za to, že tomu tak bude. Za to jsem placen a o to se s plným nasazením snažím. Když říkám, že na záchrance není čas na prázdné řeči, tak věřte, že nemluvím do větru.

Nepřekvapuje mě, že se mě někdo snaží poškodit, čirou náhodou pár týdnů před volbami do Senátu, v nichž obhajuji mandát. Svým nepřátelům vzkazuji, že mě jejich útok nechává zcela klidným. Voliči si sami zhodnotí, zda spíše chtějí, aby se ředitel záchranky na své podřízené usmíval, nebo aby sanitka, pokud ji budou potřebovat, přijela včas a špičkově připravená posádka odvedla skvěle svou práci.

Informace prezentované ze strany uvedených médií jsou v rozporu se zákoníkem práce (zákon č. 262/2006 Sb., paragraf § 88 a další související paragrafy).

Repro článku

ZZS HMP