logo

Dva zranění při nehodě na Opavsku, automobil naboural do mostního pilíře

Moravskoslezský kraj - 23.9.2014

Tři posádky zdravotnické záchranné služby zasahovaly u dopravní nehody, která se odehrála v noci z pondělí na úterý u Hrabyně na Opavsku. Dnes (23.8.) po třetí hodině byli operátoři ZZS informováni o havárii osobního vozidla na úpatí hrabyňského kopce.

Osobní automobil narazil do betonového pilíře rozestavěného silničního mostu, který bude součástí rychlostní komunikace, jež v budoucnu spojí Opavu s Ostravou. Na místo ihned vyjely posádky ZZS z Dolního Benešova a Hlučína, přivolána byla také opavská výjezdová skupina.

Záchranáři ZZS MSK ošetřovali na místě dva účastníky nehody:

Devatenáctiletý muž zůstal zaklíněn ve vozidle a o jeho vyproštění se postarali hasiči. Zasahující lékař u něj zjistil poruchu vědomí, prvotní vyšetření ukazovalo na vážná a život ohrožující poranění v oblasti hrudníku, páteře a hlavy. Pacient byl šetrně uložen do vakuové matrace a zajištěn krčním límcem. Poté, co mu byla poskytnuta další potřebná přednemocniční neodkladná péče, jej posádka ZZS transportovala do ostravské Fakultní nemocnice.

Druhý z pacientů, dvacetiletý muž, byl při vědomí a s posádkami záchranné služby komunikoval. Při nehodě utrpěl těžké zranění v oblasti hlavy, vyloučit nebylo možno ani poranění zad, byl však mimo přímé ohrožení života. Také tohoto postiženého, poté, co mu zajistili prvotní odborné ošetření, záchranáři přepravili na urgentní příjem FN v Ostravě.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK