logo

Tři zranění při nočním střetu osobního automobilu s autobusem na Jičínsku

Královehradecký kraj - 23.9.2014

Čelní srážka osobního automobilu s autobusem byla na tísňovou linku 155 královéhradecké záchranky nahlášena v pondělí ve 22:21. K nehodě došlo nedaleko kruhového objezdu u Úlibic na Jičínsku.

Na místě měli podle prvních informací být dva těžce zranění. Operátoři vyslali na pomoc v setkávacím systému lékaře Rendez Vous a posádky Rychlé zdravotnické pomoci z Jičína a Nové Paky. Záchranáři na místě nakonec museli ošetřit tři zraněné pacienty. Na pomoc jim proto vyrazil ještě lékař z Hradce Králové a také sanitka Dopravní zdravotní služby.

Zdravotníci ihned po příjezdu na místo provedli základní třídění všech zraněných a zahájili jejich ošetřování. Prioritním se ukázal zdravotní stav 58letého řidiče osobního automobilu. Jeho vážná zranění – zejména hrudníku a dolních končetin – si vyžádala intenzivní léčbu na místě nehody. Po provedení základních nezbytných úkonů byl pacient naložen do sanitky a transportován do traumacentra Fakultní nemocnice v Hradci Králové. V průběhu jízdy se mužův zdravotní stav zhoršil natolik, že musel být posádkou resuscitován. V kritickém stavu byl následně předán do rukou zdravotníků traumacentra.

Vážné zranění utrpěl také řidičův 36letý spolujezdec. Záchranáři mu na místě mimo jiné ošetřili vícečetná poranění pánve a dolních končetin, se kterými byl následně převezen do královéhradeckého traumacentra. Z přibližně patnácti cestujících v autobuse utrpěla zranění také devětapadesátiletá žena. Ta byla po ošetření záchranáři převozovou sanitkou transportována na ORL ambulanci Oblastní nemocnice Jičín s lehkým zraněním obličeje. Ostatní cestující v autobuse vyvázli z nehody bez zranění.

Ivo Novák tiskový mluvčí ZZS KHK