logo

Těžká nehoda škodovky mezi Drnkem a Mšecí na Kladensku si vyžádala pět zraněných osob

Středočeský kraj - 29.9.2014

Dne 27. září 2014, došlo krátce po 18 hodině mezi obcemi Drnek a Mšec, okres Kladno k těžké dopravní nehodě osobního vozidla Škoda Felicia kombi, ve kterém cestovalo pět mladých lidí ve věku od 17 do 18 let. Dvě dívky a tři mladí muži.

Po nehodě byli všichni cestující mimo vozidlo, ale čtyři osoby byli v bezvědomí a jedna osoba byla při vědomí. Krajským zdravotnickým operačním střediskem ZZS Středočeského kraje byl aktivován výjezd posádek RV s lékařem a RZP ze stanoviště ZS ASČR Slaný, taktéž i vzletová skupina LZS z Prahy a inspektor provozu ZS ASČR.

DSC_0266

Po příjezdu posádek ZZS na místo události, byl stav čtyřech účastníků této dopravní nehody natolik vážný, že vyžadovali intenzivní a urgentní neodkladnou péči, včetně zajištění dýchacích cest intubací a umělou plicní ventilaci. U jednoho pacienta musela být následně zahájena i rozšířená neodkladná resuscitace. Na místo byl vyžádán vzlet druhé LZS a dalších sanitních vozidel ZZS.

Na místě události zasahovalo celkem šest pozemních posádek: ZS ASČR, ZZS Středočeského kraje a dva vrtulníky LZS: ZZS Hl. m. Prahy a ZZS Ústeckého kraje. Posádky ZZS a LZS po vyšetření, zajištění a nezbytné stabilizaci transportovaly čtyři velmi vážně zraněné osoby s nitrolebními a sdruženými poraněními na traumacentra do nemocnic v Praze (ÚVN Střešovice, FN Motol a FNKV Královské Vinohrady).

DSC_0269

Posádka LZS Ústeckého kraje transportovala jednoho mladého muže v kritickém stavu za kontinuální resuscitace na traumacentrum nemocnice v Ústí nad Labem. Jeden zraněný mladý muž, který byl při vědomí, byl po vyšetření a zajištění transportován posádkou RZP ZZS Středočeského kraje na urgentní příjem nemocnice Kladno.

Na místě zásahu spolupracovaly všechny složky IZS – hasiči a Policie ČR, včetně výjezdové skupiny kriminální policie. Příčina této dopravní nehody je dále v šetření policie.

Zaznamenal + foto: Mgr. Radek Benda, inspektor provozu ZS ASČR