logo

Víkend u Trans Hospitalu: Koncert, sražený chodec na Plzeňské, pes, běhajíci na karlštejnském vinobraní po hlavách lidí a zraněný žokej

Středočeský kraj - 29.9.2014

Dne 26. 9. 2014 v pozdních večerních hodinách došlo na pražské ulici Plzeňská ke střetu chodce s projíždějícím automobilem.

Vzhledem k tomu, že se na nedalekém stadionu konala hudební akce, jenž právě skončila, bylo u události ihned několik pomáhajících osob. Jako první u nehody zastavila sanitka záchranné služby Trans Hospital, která zmíněnou hudební akci zdravotnicky zajišťovala.

Její řidič komunikoval stav zraněného se ZOS ZZS HMP, mezitím sestra, vracející se pěšky domů, se postarala o sraženou osobu, kterou si následně do své péče převzala pražská záchranná služba, jenž se k nehodě dostavila s lékařem v setkávacím systému a vozem RZP.

Muž utrpěl poranění hlavy a byl převezen k další péči do motolské nemocnice.

Druhý den Trans Hospital Plus zajišťoval hned dvě vinobraní. Na pražské Grébovce a Karlštejně. Ošetřeno bylo téměř dvě desítky osob. Na Karlštejně došlo k poměrně kuriózní situaci, když kdosi ducha mdlého pustil psa na hlavy lidí, stojících v davu. Ten drápy způsobil tržnou ránu na hlavě jedné z návštěvnic vinobraní,  ošetřena byla záchranáři Trans Hospitalu.

Neděle byla ve znamení tradiční asistence na chuchelském dostihovém závodišti. Při jednom z dostihů došlo ke tvrdému pádu žokeje na zem, když nedobře zdolal poslední překážku pred cílem.  S podezřením na poranění krční páteře byl po zajištění ihned převezen do pražské nemocnice v Motole.