logo

Záchranáři ošetřovali muže sraženého vlakem v Bruntále

Moravskoslezský kraj - 28.10.2014

Posádky zdravotnické záchranné služby zasahovaly v noci z pondělí na úterý u dopravní nehody na železnici. Operátoři ZZS MSK přijali 28. října před půl jednou oznámení o střetu vlaku s osobou na vlakovém nádraží v Bruntále. Na místo ihned vyjela lékařská rendez-vous a skupina rychlé zdravotnické pomoci. Posádky dorazily k postiženému během šesti minut od nahlášení události.

Pětadvacetiletý muž zůstal po střetu zaklíněn pod vlakovou soupravou. Byl při vědomí, jeho život se však zdál přímo ohrožený. Zasahující lékař při prvotním vyšetření zjistil poranění v oblasti hlavy, hrudníku a zad. Před vyproštěním postiženého zajistily posádky žilní vstup a podaly léky tlumící bolest. Posléze provedly také ošetření vnějších poranění, pomocí vyprošťovacího rámu muže přesunuly a uložily do vakuové matrace. Lékař ZZS pacienta uvedl do umělého spánku, zajistil jeho dýchací cesty a připojil k přístrojem řízené ventilaci.

Postižený byl následně transportován do ostravské Fakultní nemocnice. Vzhledem k neletovým podmínkám a nemožnosti zásahu vrtulníku musel být do traumatologického centra přepraven sanitním vozidlem.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK