logo

V Mariánských Lázních vyhořel bývalý hotel, při požáru se zranil jeden zasahující hasič, se zlomeninami byl převezen do nemocnice

Karlovarský kraj - 2.11.2014

Bývalý hotel v centru Mariánských Lázní začal hořet v noci ze soboty na neděli. Objekt stojí v těsné blízkosti lázeňské kolonády se ´zpívající fontánou´. Hořet začalo ve třetím patře pod střechou a oheň se postupně šířil do celého objektu.

Zásah komplikoval špatný stav bývalého hotelu, kdy při vstupu hasičů dovnitř se pod jedním ze zasahujících hasičů propadlo schodiště a hasič po pádu utrpěl zranění, které si vyžádalo převoz záchrannou službou k dalšímu ošetření. Podle zpráv z nemocnice má zlomeninu ruky a žeber a je mimo ohrožení života. Minimálně dva dny zůstane hospitalizovaný.

S ohledem na bezpečí zasahujících hasičů, kdy se uvnitř objektu začaly propadat hořící stropy, byl zásah veden převážně z venku.

Během noci na místě požáru zasahovalo jedenáct jednotek a pět desítek hasičů. V dopoledních hodinách v neděli je na místě zhruba polovina zasahujících z noci, stále nebyl proveden kompletní průzkum zasažené budovy, aby bylo možné vyloučit, že uvnitř během požáru někdo byl. Objekt navíc bude muset prohlédnout statik pro zajištění bezpečnosti v okolí požáru.

Info: Martin Kasal, tiskový mluvčí HZS KVK