logo

Sedm zraněných při dopravní nehodě u Hradce Králové

Královehradecký kraj - 7.11.2014

K čelnímu střetu dvou osobních automobilů došlo dnes na silnici I/33 na výjezdu z Hradce Králové směrem na Jaroměř. Událost byla na operační středisko královéhradecké záchranné služby nahlášena ve 14:22 a první informace z místa hovořily o sedmi zraněných.

Na místo byly proto vyslány tři posádky RZP, jedna posádka RLP a lékař v setkávacím systému z výjezdových základen v Hradci Králové a Jaroměři. Zároveň se sanitkami vyrazil na místo také vrtulník LZS Kryštof 6 a operativně sestavená záložní posádka RZP. Na místě nehody zasahující zdravotníci ihned zahájili třídění zraněných a jejich ošetřování.

Zranění tří žen byla našimi lékaři vyhodnocena jako těžká a jednu z nich museli z vraku automobilu vyprostit hasiči. Zdravotníci poskytli všem účastníkům nehody neodkladnou přednemocniční péči a provedli řadu nezbytných ošetření, včetně podání příslušných léků.

nehoda-6.11.
Foto Martin Veselý

Nejvážněji zraněná přibližně čtyřicetiletá žena, která utrpěla poranění více orgánových systémů byla po stabilizaci zdravotního stavu transportována letecky do traumacentra ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové. Na stejné oddělení byly zároveň směřovány další dvě těžce zraněné ženy ( *1989 a 1957 ). Obě utrpěly vážná poranění končetin a zdravotníci vyslovili podezření také na možná vnitřní zranění. Ostatní účastníci nehody – muž (*1946) a tři ženy ( *1990, 1975 a 1951) – utrpěli středně těžká zranění a po ošetření byli našimi posádkami převezeni na Oddělení urgentního příjmu do královéhradecké Fakultní nemocnice.

 

Ivo Novák tiskový mluvčí ZZS KHK