logo

Trans Hospital Plus pořídil pro svojí dopravní zdravotní službu dva nové vozy

Středočeský kraj - 17.11.2014

Řevnická záchranka Trans Hospital Plus, provozující také dopravní zdravotní službu (DZS), pořídila pro její účely v uplynulých dnech, resp. týdnech hned dva nové vozy.

Prvním je osobní Citroen Berlingo, určený pro přepravu krevních derivátů či zdravotnických týmů, což je v náplni činností DZS. Vozidlo dále slouží jako automobil technické a materiální podpory, zjednodušeně řečeno zásobovač.

Má pět sedaček a velký úložný prostor. Pohání ho úsporný dieselový motor.

Druhým pořízeným vozidlem je Opel Vivaro, tedy dodávka střední třídy, zastavěná brněnskou firmou ROS dle platné legislativy jako sanitka dopravní zdravotní služby přesně podle požadavků uživatele. Jedná se o automobil o celkové délce 5182mm, poháněný turbodieselovým dvou a půllitrovým motorem o výkonu 107kW, jehož zadní část neboli nákladový prostor je zastavěn pro přepravu osob v režimu DZS.

vivaro-f

Přístup je zajištěn z boku po otevření posuvných dveří, u kterých je pro snazší nástup výklopný schůdek. Hned za ním je trojice pohodlných sedaček, ozdobených logem provozovatele, tedy Trans Hospital Plus. Vedle nich je šikmo uložený stůl, na kterém jsou transportní nosítka. V zadní části je prostor, kde je uloženo infarktové křeslo a sklopná nájezdová plošina. Přístup sem je zajištěn pomocí nahoru výklopných dveří. Nosítka i křeslo pocházejí od tuzemského výrobce, firmy Medirol.

V současné době probíhají finální úpravy u provozovatele, spočívající v instalaci potřebného zdravotnického vybavení, GPS apod. Pro případ potřeby je Vivaro vybaveno také světelným a zvukovým výstražným zařízením v podobě LED rampy a majáku, vše je od značky Whelen. VRZ má i Citroen Berlingo, od Federalu. Oba vozy jsou vyvedeny v novém barevném provedení dopravní zdravotní služby Trans Hospital Plus. Vše je ze samolepících folií.

A zajímavost na konec, oba vozy jsou pořízeny na operativní leasing, tedy stejným způsobem, jako nové sanitní vozy pořídila minulý týden karlovarská záchranka.