logo

Poděkování Romanu Havlenovi, zdravotnickému záchranáři z Hradce Králové za jeho odvahu

Královehradecký kraj - 29.11.2014

V neděli 16.11. čekala zdravotnického záchranáře Romana Havlenu denní směna na výjezdovém stanovišti RZP I Hradec Králové. Měla to být služba, jako každá jiná, ale už při cestě do práce události nabraly dramaticky jiný vývoj. Nedaleko zastávky MHD u Fakultní nemocnice zaslechl Roman, který právě jel na kole po protější straně silnice ženský hlas, volající o pomoc.

Spolu s dalším náhodně projíždějícím mužem okamžitě přispěchali na pomoc třicetileté ženě, kterou brutálně napadl neznámý muž. Útočník ženu odvlekl z cesty, povalil na zem a zalehl. Přes silné sevření se napadená statečně bránila a podařilo se jí zavolat o pomoc přesně v momentu, kdy oba cyklisté naštěstí projížděli kolem. Další události už byly dílem okamžiku.

Muži násilníka z ženy doslova strhli, následně zpacifikovali a ohlídali až do příjezdu policejní hlídky. Bez ohledu na možné vlastní ohrožení tak ženě dokázali pomoci doslova za pět minut dvanáct. Statečné zachránce za jejich odvahu ocenil krajský policejní ředitel Martin Červíček ( více zde ) a slova uznání s poděkováním připojujeme také my.

Ivo Novák tiskový mluvčí ZZS KHK