logo

Čtyři zranění při dopoledních nehodách v Královéhradeckém kraji

Královehradecký kraj - 11.12.2014

Královéhradečtí záchranáři dnes dopoledne museli zasahovat u dvou dopravních nehod. První z nich se stala v 6:33 na silnici z Broumova směrem na obec Jetřichov.

Volající na tísňovou linku 155 nahlásili střet dvou osobních vozidel s pěti zraněnými pasažéry. Jeden z nich byl podle prvních informací v bezvědomí zaklíněn ve vozidle. Lékařská a záchranářská posádka z Broumova na místě nakonec ošetřila celkem tři zraněné. Přestože všichni cestující již byli při vědomí, zdravotní stav dvou mužů si vyžadoval přímý transport do královéhradeckého traumacentra, když zasahující lékař vyslovil podezření na možná vnitřní poranění břicha, respektive hrudníku.

Na místo mezitím ihned po zahájení letového provozu odstartoval rovněž vrtulník LZS ze základny v Hradci Králové. Pro nepříznivé počasí ale letečtí záchranáři mohli doletět pouze do Police nad Metují, kam jim čtyřiačtyřicetiletého pacienta přiblížili záchranáři sanitkou. Odtud mohl být zraněný muž transportován do hradecké Fakultní nemocnice.

Druhý vážně zraněný muž ( *1971 ) byl na stejné oddělení převezen pozemní cestou. Jejich dvacetiletý kolega skončil s lehkými zraněními na chirurgickém oddělení oblastní nemocnice Náchod.

K čelnímu střetu osobního auta s nákladním došlo v 9:50 na výjezdu z Vrchlabí, směrem na Jilemnici. V osobním autě zůstala zraněná devětašedesátiletá žena, které na místě poskytla přednemocniční péči vrchlabská posádka Rychlé lékařské pomoci.

Také v tomto případě nepříznivé počasí znemožnilo dolet vrtulníku LZS přímo k nehodě, proto byla žena po ošetření převezena k místu přistání zasahující sanitkou. Po naložení na palubu pak letečtí záchranáři transportovali řidičku při vědomí a ve stabilizovaném stavu do královéhradeckého traumacentra s podezřením na poranění břicha a končetin.

Foto HZS HKK

Ivo Novák tiskový mluvčí ZZS KHK