logo

Tři nehody automobilů s dvanácti zraněnými – Frýdecko-Místecko, Ostrava a Opavsko

Moravskoslezský kraj - 19.12.2014

Posádky ZZS MSK zasahovaly během čtvrtku 18.12. u desítky dopravních nehod, při nichž došlo ke zranění osob. K nim patřili chodci, cyklista, i havárie vozidel. V odpoledních a večerních hodinách přitom záchranáři vyjížděli ke třem nehodám automobilů, při nichž byli zraněni vždy čtyři účastníci, tedy celkem dvanáct osob.

První z nich se odehrála na Frýdecko-Místecku, a to před půl třetí odpoledne mezi obcemi Žermanice a Bruzovice. Nahlášen byl střet dvou osobních vozidel. Na pomoc vyjely posádky ZZS z Nošovic a Frýdku-Místku. Zranění muži ve věku 24, 26, 29 a 66 let utrpěli lehká až středně těžká poranění končetin, hrudníku či hlavy. Po ošetření je posádky záchranářů předaly do další péče úrazové ambulance frýdecko-místecké nemocnice.

O dvě hodiny později byli záchranáři voláni ke střetu automobilu s tramvají v Ostravě-Mariánských Horách. Posádky ZZS musely ošetřit tři muže a ženu, všechny ve věku mezi jednapadesáti a osmapadesáti lety. Účastníci nehody byli při vědomí a komunikovali. Zasahující lékař u nich zjistil poranění hlavy, u některých pak zranění hrudníku, horní končetiny, či páteře. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče bylo nutno postižené přepravit do zdravotnických zařízení – Městské a Fakultní nemocnice v Ostravě.

Třetí z nehod se stala před devatenáctou hodinou u obce Košetice na Opavsku. Na místo události byly ihned vyslány dvě skupiny rychlé zdravotnické pomoci a lékařská rendez-vous. Podle prvotního hlášení na tísňovou linku měl automobil havarovat a převrátit se na střechu. Záchranáři ošetřovali mladíky ve věku šestnáct, sedmnáct a devatenáct let a osmadvacetiletou ženu. Se zraněními lehkého až středně těžkého charakteru byli všichni pacienti ošetřeni posádkami ZZS a následně transportováni na chirurgickou ambulanci Slezské nemocnice v Opavě.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK