logo

Při nehodě popelářského vozu a osobáku ve Velkých Bílovicích byl vážně zraněn jeden člověk

Jihomoravský kraj - 15.1.2015

Záchranáři, policisté a dvě jednotky hasičů zasahovaly v ranních hodinách dne 14. 1. 2015 ve Velkých Bílovicích u dopravní nehody osobního vozu, který zezadu narazil do popelářského vozu.

Zaměstnanec technických služeb při nehodě utrpěl vážné zranění dolních končetin, se kterými byl po zaléčení a zajištění transportován ZZS do nemocnice. Hasiči provedli úklid komunikace, která byla přes dvě hodiny uzavřena.

Policie k nehodě uvedla, že v obci Velké Bílovice byl těžce zraněn pracovník, který stál u zadní části popelářského vozu a vykonával svoje zaměstnání. K havárii došlo ve chvíli, kdy řidič osobního vozidla Ford přijížděl ze stejného směru a hodlal popelářský vůz objet. V uvedenou dobu byla vozovka namrzlá. Řidiči osobního vozidla se nepodařilo projet do protisměru, a i když brzdil, narazil do 48letého pracovníka, jenž při nehodě utrpěl devastující zranění obou dolních končetin. Policisté provedli u řidiče fordu odborné měření na alkohol i na drogy a oba výsledky dopadly negativně. Silnici v ulici Svárov se podařilo zcela zprůjezdnit po půl desáté, uvedla jihomoravská policejní mluvčí por. Mgr. Kamila Haraštová.

Foto HZS JHM