logo

Sobotní požár sklepa v Písku si vyžádal dvě kouřem nadýchané osoby

Jihočeský kraj - 19.1.2015

Patnáct osob muselo být evakuováno z panelového domu ve Vinařického ulici v Písku, ve kterém v sobotní podvečer došlo k požáru sklepních kójí. K požáru, který byl na tísňovou linku 112 ohlášen v 18:38 hodin, vyjely osádky tří cisteren a rychlého zásahového automobilu píseckých profesionálních a dobrovolných hasičů.

Ohnisko požáru hasiči průzkumem nalezli v jednom ze sklepů. Okamžitě zahájili hasební práce. Ze zakouřeného prostoru vyvedli jednu zraněnou osobu, která se nadýchala zplodin hoření. Po evakuaci osob z bytů devítipatrového domu si zdravotníci ZZS do své péče převzali ještě další osobu. Požár zasáhnul nejen sklepní kóje, ale také zateplení, osvětlení a elektroinstalaci v přilehlých sklepních prostorách. Hasiči jej uhasili přibližně za hodinu.

Vyšetřovatel HZS ve spolupráci s Policií ČR vyčíslil vzniklou škodu na 500 000,- Kč. Hasiči svým zásahem, který byl vzhledem k silnému zakouření veden v dýchací technice, zabránili rozšíření požáru do dalších pater. Uchránili tak další majetek za 2 000 000,-. Příčina vzniku požáru je předmětem šetření.

Vendula Matějů
HZS Jihočeského kraje