logo

Čtyři zranění při nehodě na Novojičínsku

Moravskoslezský kraj - 26.1.2015

Posádky zdravotnické záchranné služby zasahovaly dnes, v pondělí 26.1. ráno, u dopravní nehody na Novojičínsku. Před šestou hodinou ranní převzali operátoři ZZS hlášení na tísňové lince, podle kterého došlo ke střetu dvou osobních automobilů. Havárie se udála na silnici u Příbora, ve směru na Frýdek-Místek. Na místě události zasahovaly tři posádky ZZS MSK, dvě zdravotnické a jedna lékařská.

Záchranáři ošetřovali celkem čtyři pacienty. Všichni byli při vědomí a s posádkami komunikovali. Těžké zranění utrpěla jednatřicetiletá žena, která zůstala v jednom z havarovaných vozidel zaklíněná. Posádky záchranné služby ji ošetřily s poraněním hlavy, břicha, horní a dolní končetiny. Byla zajištěna krčním límcem a po vyproštění uložena do vakuové matrace.

Další dvě ženy, ve věku osmadvacet a jednačtyřicet let byly ošetřeny se středně těžkými poraněními, a to hrudníku, resp. hlavy. Posledním zraněným byl třiačtyřicetiletý muž, u něhož zasahující lékař zjistil poranění horní končetiny a hlavy. Všichni pacienti byli ošetřeni v rámci přednemocniční neodkladné péče a poté transportováni sanitními vozidly na chirurgickou ambulanci nemocnice v Novém Jičíně.

 

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK