logo

Záchranáři MSK zasahovali u smrtelných nehod – na silnici a železnici

Moravskoslezský kraj - 30.1.2015

U dvou smrtelných událostí – střetů osob s vozidly, zasahovali ve středu 28.1. Moravskoslezští záchranáři. V podvečerních hodinách se jednalo o nehodu osobního vozidla s chodcem v Ostravě – Staré Bělé a večer pak o střet osoby s vlakem na Karvinsku.

V půl šesté večer vyjížděla posádka rychlé lékařské pomoci k nahlášené dopravní nehodě v Ostravě. Devětapadesátiletý muž byl sražen automobilem a v době příjezdu záchranářů nejevil známky života. První pomoc mu poskytovali svědkové události, kteří také zahájili oživovací pokusy. V resuscitaci za použití přístrojové techniky a léků pokračoval následně také tým ZZS. Po patnácti minutách se posádce podařilo obnovit srdeční činnost postiženého a byly zahájeny přípravy k transportu do nemocnice. Po naložení do sanitky však došlo k opětovnému selhání krevního oběhu a další resuscitační péče se ukázala jako marná. Lékařka záchranné služby tak musela konstatovat smrt muže.

Ve dvacet hodin obdrželi záchranáři informaci o střetu člověka s vlakem na železniční trati mezi Albrechticemi a Českým Těšínem na Karvinsku, a to v obtížně přístupném místě. Žena středního věku utrpěla při kontaktu se soupravou mnohočetná poranění, jejichž charakter byl neslučitelný se životem. Zasahující lékař již postižené nemohl pomoci, svým zraněním podlehla ještě před příjezdem posádky záchranné služby.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK