logo

Smrt mužů na Novojičínsku a Opavsku, záchranáři jim nemohli nijak pomoci

Moravskoslezský kraj - 1.3.2015

Posádky zdravotnické záchranné služby zasahovaly v průběhu neděle 1.3. u dvou případů s úmrtím osob. V první situaci šlo o smrtelnou nehodu na železnici na Novojičínsku, v druhé pak o zemřelého seniora v terénu na Opavsku.

Krátce po sedmé hodině ranní byly posádky ZZS vyslány k zásahu do Studénky na Novojičínsku. Ohlášena byla osoba v kolejišti po střetu s vlakem. K místu vyrazila lékařská rendez-vous z Fulneku a místní posádka rychlé zdravotnické pomoci. Postiženým byl šestadvacetiletý muž, který v době příjezdu záchranářů nejevil žádné známky života. Zasahující lékař u něj zjistil mnohočetná poranění, kterým podle všeho podlehl bezprostředně po události. Pacientovi již nebylo možno pomoci.

Před nedělním polednem byly opavské posádky ZZS vyzvány k zásahu v údolí Raduňky u obce Raduň, odkud přišlo hlášení o muži v bezvědomí, ležícím v potoce. Na místo dorazili první záchranáři během deseti minut od nahlášení. Podle informací, které má ZZS k dispozici, měl být šestaosmdesátiletý muž na procházce, při které se mu udělalo nevolno. Následně spadl ze svahu do přilehlého potoka. Další okolnosti nejsou záchranářům známy, ale při jejich příjezdu pacient nejevil známky života. Lékař při prvotním vyšetření zjistil poranění v oblasti hrudníku a hlavy, následně konstatoval smrt postiženého. Její příčinu určí až lékařem nařízená zdravotní pitva.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK