logo

Zraněných cyklistů přibývá

Hlavní město Praha - 10.3.2015

Mírná zima a slunečné počasí zlákalo k výletům první cyklisty. Jen v únoru zasahovala posádka záchranářského vrtulníku LZS Praha u třech nehod ve Středočeském kraji.

Dva cyklisté byli po akutním ošetření letecky transportováni ve vážném stavu na ARO vinohradské a střešovické nemocnice, 49letý cyklista z Rakovníka utrpěl při srážce s osobním vozem smrtelná zranění.

Během uplynulého víkendu ošetřili záchranáři další tři cyklisty. V pátek utrpěl vážná zranění 32letý cyklista, sražený osobním vozem na křižovatce ulic Českomoravská a Sokolovská. Ke středně těžkým zraněním dalších dvou došlo při střetu s chodcem a při pádu z kola.

V roce 2014 ošetřily posádky pražské záchranky 364 zraněných cyklistů. Z toho 14 z nich bylo předáno do nemocnic ve stavu vážného ohrožení života a 4 cyklisté zemřeli na následky zranění na místě nehody.

Buďte na cyklojízdách opatrní. Samozřejmostí by měla být znalost a dodržování pravidel silničního provozu, dobrý technický stav kola a používání ochranných bezpečnostních pomůcek, které dokáží zabránit nebo citelně snížit závažnost úrazu.

ZZS HMP