logo

Troja podala kvůli sídlu pražské záchranné služby žalobu na magistrát

Hlavní město Praha - 13.3.2015

Vedení městské části Praha-Troja podalo žalobu na magistrát kvůli plánované stavbě sídla záchranné služby. Radní hl. m. Prahy Radek Lacko (ANO), pod jehož gesci oblast zdravotnictví spadá, považuje na základě dosavadních jednání se zástupci této městské části takovýto krok za nekorektní a k situaci se osobně vyjádřil.

Prohlášení radního pro oblast zdravotnictví Radka Lacka k žalobě a aktuální situaci ohledně sídla pražské záchranné služby

„S ohledem na nejnovější vývoj ohledně výstavby střediska pražské záchranné služby v Troji mi nezbývá než konstatovat, že mě velice překvapil a zklamal přístup představitelů tamní radnice. Od začátku, co jsem se ujal funkce radního, jsem inicioval s dotčenou městskou částí naprosto korektní a intenzivní jednání. Během nich jsem zohlednil sérii zaslaných připomínek a ve finále tak fakticky přistoupil na minimalistickou variantu tohoto střediska.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Na jednání, které proběhlo za účasti pana místostarosty Drdáckého začátkem března, městská část vyjádřila ochotu ke spolupráci. Místo toho se z médií dozvídám o žalobě. Je nanejvýše politováníhodné, že Praha dosud nemá adekvátní středisko pro potřeby záchranky, výstavba tohoto sídla je jednou z našich významných priorit. Naším cílem je tento nevyhovující stav urychleně řešit. Samozřejmě výhradně v souladu s právním řádem,“ konstatoval k celé problematice radní Radek Lacko.


Vedení městské části Praha-Troja podalo žalobu na magistrát kvůli plánované stavbě sídla záchranné služby. Reagovalo tak na stanovisko magistrátu, který zamítl odvolání místní radnice proti územnímu rozhodnutí.

mapa_ZZS

Troja stavbu za zhruba 500 milionů korun blokuje několik let. Pražští záchranáři nyní nemají vlastní budovu a sídlí v pronajatém nevyhovujícím domě v Korunní.

Článek na téma žaloby naleznete např. na webu zdravi.e15.cz pod tímto odkazem.

Foto: ZZS HMP a BOMART