logo

Pardubičtí záchranáři testováni a cvičeni v používání nových informačních technologii

Pardubický kraj - 20.3.2015

V posledních týdnech proběhla testování systémů a praktický výcvik (několika záchranářů z každé výjezdové základny) s ohledem na maximální využití nových technologií a elektronizace naší dokumentace.

ZZS PAK je zapojena do IOP 11 ( Integrovaný operační program) a po letech se blížíme k finální realizaci investice v hodnotě 40-ti miliónů korun z peněz EU a za spolufinancování Pardubickým krajem, naším zřizovatelem.

20150205_094408

Investice sjednocující informační systémy ZZS v ČR a modernizující technologie pro příjem tísňového volání přinese v nejbližších týdnech změny v práci všech našich záchranářů a hlavně operačního střediska.

1.dubna přejde ZZS PAK na testovací provoz mobilního zadávání dat, kdy již nebudeme používat tiskopisy, nepovedeme dokumentaci elektronicky na výjezdových základnách, ale nově pomocí tabletů – přímo v terénu u pacienta.

20150317_094429

Součástí plné elektronizace bude i elektronická karta pacienta, nové technologie navigace a zadávání statusů o činnosti posádky, zefektivňující nasazování sil a prostředků ZZS PAK operačním střediskem při poskytování přednemocniční péče nebo při mimořádných událostech v regionu, které nikdo, nikde a nikdy nemůže vyloučit a my budeme na ně opět o něco lépe připraveni.

MUDr.Pavel Svoboda
ředitel ZZS PAK