logo

Malá Jihomoravská Rallye Rejvíz se konala již po sedmé

Jihomoravský kraj - 28.3.2015

Již sedmý rok pořádala ZZS JmK odbornou vzdělávací akci spojenou s kvalifikací k účasti na mezinárodní soutěž Rallye Rejvíz 2015. Jde o metodicky zaměřenou praktickou soutěž. Týmy řešily jednotlivé úkoly, které byly velice reálně připraveny. Vše v součinnosti dalších složek IZS, zejména hasičů.

Nejlepší týmy se tímto závodem kvalifikovaly na mezinárodní soutěž záchranných služeb – Rallye Rejvíz 2015

Soutěže se účastnilo celkem 13 týmů. 12 týmů ZZS z celého Jihomoravského kraje, doplněných o 1 tým studentů záchranářství. Soutěžící plnili úkoly na 7 stanovištích. Místem konání bylo školní a výcvikové zařízení HZS, Trnkova 85 v Líšni.

Absolutním vítězem letošního ročníku se stal tým RZP složený z inspektora provozu, operátora KZOS a záchranářky . Do velké soutěže Rallye Rejvíz 2015 se tedy nominovaly kromě vítěžného týmu i tyto týmy – RZP Boskovice, RLP Brno, RZP Vyškov. Všem soutěžícím děkujeme za nasazení, s kterým se soutěže zhostili a nominovaným přejeme mnoho úspěchů na květnovém mezinárodním klání.

Organizace celé akce proběhla ve spolupráci s realizačním týmem Rallye Rejvíz a za podpory zaměstnanců školního a výcvikového střediska HZS. Díky jejich podpoře se mohl letošní ročník bez problémů uspořádat. Všem velmi děkujeme za spolupráci.

Tiskové oddělení ZZS JMK