logo

Požár ve škole v Mníšku pod Brdy z pohledu záchranářů ASČR

Středočeský kraj - 3.4.2015

Dne 30. března 2015, krátce po půl druhé hodině odpolední došlo k požáru jedné ze tříd na Základní škole v Mníšku pod Brdy.

Na místo události vyjely všechny složky IZS – profesionální hasiči ze stanice Řevnice, jednotka SDH Mníšek pod Brdy, Policie ČR, posádky RV a RZP ZS ASČR z Mníšku pod Brdy, inspektor provozu ZS ASČR, následně i posádka RZP PPNP ze Zbraslavi a speciální vůz pro řešení mimořádných událostí (v jehož výbavě je i nafukovací zdravotnický stan) a dokumentarista ZS ASČR.

Byla prováděna evakuace dětí za koordinace ZS ASČR do bezpečných prostor školy. Celkem bylo evakuováno 305 dětí. U nikoho z přítomných osob nedošlo ke zranění ani k intoxikaci kouřovými zplodinami.

Na místě byly vyšetřeny celkem tři osoby, jedno z dětí a pedagogická pracovnice. U paní učitelky bylo nutné provést inspektorem provozu ZS ASČR krizovou intervenci, neboť u ní došlo k rozvoji akutní stresové reakce na tuto událost. Následně došlo k nevolnosti u ženy, ročník narození 1950, která byla po vyšetření a zajištění transportována posádkou RZP PPNP na centrální příjem nemocnice Příbram s diagnózou interní povahy.

Příčina požáru je dále v šetření Policie ČR a vyšetřovatele HZS.

Zaznamenal + fotodokumentace: Mgr. Radek Benda, inspektor provozu ZS ASČR