logo

Záchranáři zasahovali při dvou blízkých nehodách na Opavsku

Moravskoslezský kraj - 4.4.2015

Posádky ZZS zasahovaly v pátek 3.4., u dvou dopravních nehod, které se odehrály krátce po sobě nedaleko obce Svatoňovice na Opavsku.

Nejprve přijali operátoři záchranné služby informaci o havárii osobního vozidla, které se mělo převrátit na střechu. Na místo události vzlétl po sedmé hodině ostravský vrtulník a vyjela pozemní lékařská posádka ze stanoviště ve Vítkově. Následně došlo v blízkosti první nehody k další, při níž byl zraněn muž, cestující v terénním automobilu.

Posádky ZZS ošetřovaly dva pacienty.

Středně těžké poranění v oblasti krku a dolní končetiny utrpěla pětatřicetiletá žena z prvního havarovaného vozidla. Záchranáři jí museli poskytnout přednemocniční neodkladnou péči a následně zajistit transport do opavské nemocnice. Předána byla na tamní chirurgické ambulanci. Informace z tiskové zprávy HZS, hovořící o tom, že žena při nehodě nebyla zraněná, se tedy nezakládá na pravdě.

Druhým zraněným byl muž z následné nehody. Pacient byl při vědomí, komunikoval se záchranáři a nebyl v bezprostředním ohrožení života. S podezřením na poranění pánve a dolní končetiny jej po poskytnutí prvotního lékařského ošetření na místě události přepravila posádka vrtulníku na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK