logo

Tragická nehoda u obce Nesovice si vyžádala dva lidské životy

Jihomoravský kraj - 5.4.2015

V sobotu, 4. 4. 2015 zasahoval tým RLP z Bučovic, letecká záchranná služba ve spolupráci s hasiči a policií u tragické dopravní nehody dvou osobních a nákladního vozu.

Nehoda měla obdobný scénář jako tragická nehoda z předchozího dne v Brně. Šlo o čelní střet dvou osobních automobilů ve vysoké rychlosti, tentokráte s ještě tragičtějšími následky.

Dopravní nehoda si vyžádala život dvou osob. Muž a mladá dívka na místě podlehli následkům těžkých zranění. Třetí účastník nehody, mladý muž utrpěl středně těžká poranění a byl po nehodě při vědomí. Zdravotníci jej na místě ošetřili a následně byl transportován vrtulníkem LZS do brněnského traumacentra.

Hasiči po příjezdu k místu nehody začali oživovat dvě osoby, muže a mladší ženu. Při resuscitaci použili automatický externí defibrilátor. Oba oživovací pokusy byly neúspěšné. Po ukončení resuscitace byla jednotka odvolána do nedaleké obce Brankovice. Hasiči ve spolupráci se zdravotnickou záchrannou službou oživovali ženu v bezvědomí. V tomto případě byla snaha oživit ženu úspěšná, uvedl za HZS JMK David Jirouš.

Foto HZS JMK

Tiskové oddělení ZZS JMK