logo

Akce ke Světovému dni zdraví se v Plzni zúčastnila i záchranná služba

Plzeňský kraj - 8.4.2015

Dne 7. 4. 2015 Členové studentských spolků plzeňské Lékařské fakulty se spojili za účelem bezplatného šíření zdravotní osvěty mezi obyvatele města v rámci Světového dne zdraví, který se konal v Tescu na Rokycanské 1385/130 v Plzni.

Světový den zdraví se slaví již od roku 1948 vždy 7.dubna v den založení Světové zdravotnické organizace. Po celém světě se konají různé aktivity, jejichž společným cílem je upozornit na důležitost prevence a zlepšování globálního zdraví.

K této snaze se každoročně připojuje i mezinárodní studentská nezisková organizace IFMSA CZ, a to hned v pěti městech – Praha, Brno, Ostrava, Plzeň a Hradec Králové. Cílem je rozšířit povědomí veřejnosti o zdravém životním stylu, správné výživě, prevenci nádorových a civilizačních onemocnění.

ZZSPk se do této akce zapojila zapůjčením sanitního vozu a také tím, že poskytla zdravotní dozor při odběru krve pro stanovení glykemie, umožnila návštěvníkům prohlídku sanitního vozu a přístrojů používaných v PNP a také zájemcům vysvětlovala, jak správně volat na tísňovou linku.

Za ZZSPk se akce zúčastnili Zuzana Tašká a Martin Krejčí.

Info: ZZS Plzeňského kraje