logo

Velikonoce 2015 pohledem záchranářů ASČR

Středočeský kraj - 8.4.2015

O velikonočním prodlouženém víkendu zasahovaly posádky ZS ASČR u několika desítek pacientů, většinou se jednalo o diagnózy interní, neurologické a chirurgické povahy, včetně úrazů, ale taktéž i u různých typů intoxikací a psychiatrických indikací.

Dne 5. dubna 2015, kolem 15.45 hodin vyjížděly posádky ZS ASČR – RV a RZP ze stanoviště v Mníšku pod Brdy, posádka RZP ze Zbraslavi a inspektor provozu ZS ASČR k hlášené dopravní nehodě vozidla SUV z Mníšku pod Brdy směrem na Kytín, které se převrátilo na střechu. Ve vozidle cestovalo celkem pět osob, jeden dospělý muž a čtyři děti.
Po vyšetření a zajištění byli všichni účastníci této dopravní nehody transportováni posádkami ZS ASČR na traumacentrum FN Motol v Praze k dalšímu vyšetření a observaci. Na místě události spolupracovaly všechny složky IZS – Hasiči a Policie ČR.

Na velikonoční pondělí, dne 6. dubna 2015, kolem 11 hodiny dopoledne, zasahovaly posádky ZS ASČR – posádka RV a obě posádky RZP z Kralup a jedna posádka RZP ze Slaného u požáru třípodlažního bytového domu v Kralupech nad Vltavou. Zde došlo k podezření nadýchání kouřovými zplodinami u několika osob, které bylo nutné po vyšetření a zajištění transportovat zasahujícími posádkami ZS ASČR do zdravotnických zařízení. Celkem se jednalo o tři děti a tři dospělé osoby.

Na místě požáru zasahovalo několik jednotek hasičů – profesionální, podnikové i dobrovolné jednotky z Kralup nad Vltavou, dále Policie ČR a Městská policie Kralupy nad Vltavou.

Zaznamenal + fotodokumentace: Mgr. Radek Benda, inspektor provozu ZS ASČR