logo

Již 7. hokejový turnaj záchranných služeb je minulostí

Plzeňský kraj - 13.4.2015

Ve dnech 10. – 12. 4. 2015 se uskutečnil již 7. ročník hokejového turnaje zdravotnických záchranných služeb. Turnaj se konal v Plzni v hale Kooperativy a zúčastnily se ho týmy ze 13. krajů České republiky a také Zdravotnická záchranná služba z Bratislavy.

Turnaj zahájila tisková mluvčí ZZSPk Lenka Ptáčková a Jaroslav Salfický. Slavnostní buly vhodil bývalý trenér HC Škoda Plzeň Milan Razým.

Turnaj byl rozdělen do dvou skupin po sedmi účastnících. Týmy, které se umístily na 1 – 4 místech, postoupily do čtvrtfinále. Týmy, které se umístily na 5., 6. a 7. místech, hrály o konečné pořadí. Hrálo se systémem dvakrát patnáct minut čistého času a fauly se trestaly vyloučením na jednu minutu.

Dvě utkání za všechny:

Tým ZZSPk získal ve skupině 15 bodů s celkovým skóre 26:16 a ve čtvrtfinále narazil na výběr Jihočeského kraje. Čtvrtfinálové utkání začali domácí hráči aktivně, již ve třetí minutě se řítil do samostatného úniku Jan Beránek a nezaváhal 1-0, v osmé minutě využil špatnou rozehrávku hostujícího brankáře Vladimír Jandy a zvýšil na 2-0 pro domácí. Ve druhé polovině utkání hostující hráči zvýšili aktivitu a 10 minut před koncem snížili z levého kruhu na 2-1, utkání ubíhajícím časem znervóznělo a vyvrcholilo 20 vteřin před koncem, kdy hostující hráči neudrželi nervy na uzdě a po sporně odpískaném ofsajdu začali postrkávat do rozhodčího, tomu nezbylo nic jiného než utkání předčasně ukončit.

Další čtvrtfinálová utkání: Královéhradecký kraj-Vysočina 4-1, Karlovarský kraj-Praha 2-1, největší kaňkou na celém turnaji byl zápas mezi Středočechy a Bratislavou, kdy Bratislavský hráč Gašparovič napadl pěstí rozhodčího kvůli neuznanému gólu z důvodu, že skórující hráč měl jiné číslo na dresu, než bylo uvedeno na soupisce, utkání bylo ukončeno za stávajícího stavu 2-1 pro Středočeský kraj.

Finálové utkání mezi Plzeňským krajem a Středočeským krajem začalo sice ve vysokém tempu, ale opatrně bez vyložených šancí. Zápas rozhodla využitá přesilová hra a výběr ZZSPk tak po roce zaslouženě obhájil prvenství.

Nejlepším střelcem a zároveň vítězem kanadského bodování se stal královéhradecký Marcel Karlovský.

Nejlepším brankářem byl vyhlášen Tomáš Hamaric z Vysočiny.

Konečné pořadí:

1. Plzeňský kraj,
2. Středočeský kraj,
3. Královéhradecký kraj,
4. Karlovarský kraj,
5. Bratislava,
6. Hl. m. Praha,
7. Vysočina,
8. Jihočeský kraj,
9. Olomoucký kraj,
10. Ústecký kraj,
11. Pardubický kraj,
12. Jihomoravský kraj,
13. Zlínský kraj,
14. Moravskoslezský kraj.

Ceny předával ředitel ZZSPk MUDr. Pavel Hrdlička a Jaroslav Salfický.

Info: Mgr. Michal Kobela, Manažer vnějších vztahů a mediální komunikace ZZSPk