logo

Tragická nehoda na Opavsku, auto smetlo skupinku chodců, jeden z nich nepřežil

Moravskoslezský kraj - 19.4.2015

Zdravotnická záchranná služba vyjížděla dnes, v neděli 19.4., k tragické dopravní nehodě na Opavsku. Pracovníci krajského operačního střediska ZZS přijali po páté hodině ranní tísňové volání, podle kterého došlo ke střetu osobního automobilu se skupinkou chodců. Událost se odehrála na silnici spojující Opavu s Krnovem, poblíž obce Úvalno.

K zásahu byly ihned vyslány dvě posádky (lékařská a zdravotnická) z krnovského stanoviště. Ke vzletu byl povolán i vrtulník LZS z Ostravy, po příjezdu pozemních prostředků a zjištění situace na místě byl však zakrátko odvolán.

Střet s vozidlem nepřežil devětadvacetiletý muž. Zasahující lékař zjistil, že postižený nejeví žádné známky života. Jeho mnohočetná poranění byla neslučitelná se životem a podlehl jim bezprostředně po nehodě, ještě před příjezdem záchranářů.

Posádky ošetřovaly dva mladé muže ve věku dvaadvacet a třiadvacet let. První z nich utrpěl poranění hlavy, druhý hrudníku. Oba pacienti byli při vědomí a mimo přímé ohrožení života. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče je záchranáři předali k dalšímu ošetření v krnovské nemocnici.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK