logo

Sobotní odpoledne v Pardubickém kraji bylo ve znamení dopravních nehod, které se neobešly bez zranění účastníků

Pardubický kraj - 26.4.2015

V sobotu 25. dubna v 14.46 hodin směřovaly hasičské vozy z Chrudimi k nehodě na silnici z Čankovic na Vysoké Mýto. Motorkář se zde střetl s osobním vozem. Těžká zranění utrpěl motorkář a jeho spolujezdkyně.

Hasiči pomáhali zdravotnické záchranné službě s ošetřením zraněných. Na místě byl vrtulník Letecké záchranné služby. Hasiči transportovali jednu osobu do vrtulníku a druhou do sanitního vozu. Silnice byla v době nehody neprůjezdná. Hasiči řídili dopravu, dále odstraňovali motocykl ze silnice, odklidili uniklé provozní kapaliny z motocyklu. Posádka z osobního vozu neutrpěla zranění.


V 18 hodin zasahovali opět chrudimští profesionální hasiči spolu s dobrovolnými hasiči ze Slatiňan u nehody osobního vozu v Zaječicích. Řidička s vozem skončila svou jízdu na boku. Žena utrpěla zranění a její spolujezdec vyvázl bez zranění.

Hasiči zajistili vozidlo proti požáru, únik provozních náplní zasypali sorpční látkou, otočili vozidlo zpět na kola, provedli úklid vozovky, řídili dopravu do příjezdu policistů, a poté se vrátili zpět na základnu.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS PAK