logo

První květnový den v Pardubickém kraji ve znamení vážných nehod

Pardubický kraj - 4.5.2015

Do Jedlové směřovaly 1. května v 4.09 hodin vozy hasičů z Poličky, Svitav a dobrovolných hasičů z Bystrého společně se záchranáři.

Došlo zde k nehodě osobního vozidla Hyundai i30. Hasiči z vozu museli vyprostit jednu osobu, která byla předána do péče zdravotníkům. Vozidlo, které skončilo na střeše, hasiči museli otočit zpět na kola. Uniklé provozní náplně byly zasypány sorbentem. Hasiči poté naložili vrak vozidla na kontejnerový automobil a odvezli k policistům. Odstranění následků nehody trvalo až do 6.30 hodin.


Profesionální hasiči ze stanice v Přelouči a dobrovolní hasiči z Volče společně se záchranáři zasahovali v první májový den v 8.31 hodin u dopravní nehody osobního vozidla s nákladním.

Nehoda se stala na frekventované silnici ve Volči. Hasiči museli vyprostit ze zcela zdemolovaného vozu jednu osobu, která byla zdravotnickou záchrannou službou převezena do nemocnice v Hradci Králové. Silnice byla v době odstraňování následků nehody uzavřena pro kamiony. Hasiči dále zasypali uniklé provozní náplně. Vrak havarovaného automobilu byl naložen na vozidlo odtahové služby. Odstraňování následků nehody trvalo více než tři hodiny.

Foto DN Voleč

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS PAK