logo

Zdravotní sestra ze středočeské záchranky na Příbramsku přijela ošetřit zraněného řidiče a sama byla těžce zraněna, srazil jí jiný automobil

Středočeský kraj - 12.5.2015

Na padesátém kilometru směrem na Strakonice došlo dne 11. 5. 2015 na rychlostní komunikaci I/4 k dopravní nehodě. Řidič dodávkového vozidla jedoucí ze směru od Písku se v protisměru bočně střetl s právě projíždějícím nákladním vozidlem.

Řidič dodávky se zranil a přivolána byla rychlá záchranná služba. Alkohol byl u obou řidičů na místě vyloučen provedením orientační dechové zkoušky.

Zdravotní sestra, která byla v reflexním oblečení a vystoupila ze sanitky ZZS, která měla zapnuto výstražné signalizační zařízení, byla sražena dalším projíždějícím vozidlem. Na místo byl přivolán vrtulník, který zdravotní sestru transportoval s těžkým zraněním do nemocnice v Praze. U jednadvacetileté řidičky Škody Fabia, provedli rovněž policisté orientační dechovou zkoušku, která neprokázala přítomnost alkoholu.

Dopravní policisté z Příbrami na místě zadokumentovali obě dopravní nehody a nyní bude jejich předmětem šetření příčina a míra zavinění jednotlivých účastníků. U první nehody je důvodné podezření, že příčinou je mikro spánek řidiče dodávky. Policistům na místě sdělil, že zřejmě usnul.

Proč jednadvacetiletá řidička srazila zdravotní sestru v tuto chvíli nelze přesně určit. Zda se jednalo o nepozornost řidičky, rychlou jízdu nebo nebezpečné předjíždění nyní musí vyšetřit na základě získaných informací dopravní policisté.

Řidiči by měli vždy přizpůsobit svou jízdu nejen stavu a povaze vozovky, ale také by měli zvýšit svou pozornost, pokud na komunikaci vidí jakoukoli překážku. Výstražný trojúhelník, výstražná světla policejních služebních vozidel, sanitky a hasičských vozů jsou vždy znamením pro přijíždějící řidiče, aby snížili rychlost a dbali zvýšené opatrnosti. V takto označených místech se pohybují policisté, záchranáři, hasiči a účastníci dopravní nehody.

mjr. Bc. Štěpánka Zatloukalová
tisková mluvčí
Krajského ředitelství policie
Středočeského kraje