logo

Muž se zranil při pádu ze střechy na Bruntálsku

Moravskoslezský kraj - 13.5.2015

Tři posádky zdravotnické záchranné služby zasahovaly v souvislosti s vážným úrazem muže na Bruntálsku. Dnes, ve středu 13.5., před osmou hodinou ranní, bylo operační středisko ZZS informováno o úrazu v areálu firmy v Krnově. Nahlášen byl pád člověka ze střechy s vážným zraněním.

Na místo byly ihned vyslány dvě pozemní posádky, které k postiženému dorazily v průběhu čtyř minut od převzetí výzvy. K misi operátoři vyslali rovněž vrtulník LZS z Ostravy.

Podle informací, které mají záchranáři k dispozici, měl devětatřicetiletý muž spadnout z výšky šesti až osmi metrů poté, co se pod ním prolomila střecha objektu. Po dopadu na zem zůstal při vědomí, zasahující lékaři však u něj zjistili vážné poranění v oblasti páteře a také zranění horní končetiny.

Pacient byl uložen do podtlakové matrace, která umožnila zafixování páteře a bezpečný transport do zdravotnického zařízení. Týmy ZZS provedly také další léčebná opatření v rámci přednemocniční neodkladné péče a vrtulník muže následně přepravil na urgentní příjem ostravské Fakultní nemocnice.

PhDr. Lukáš Humpl tiskový mluvčí ZZS MSK